T.O.M. bv passeert de grens van 50.000 artikelen

Het 35 medewerkers tellende TOM Omnichannel Management b.v. in Bladel heeft de aanbod grens van 50.000 unieke artikelen binnen haar assortiment gepasseerd. Klanten vinden een compleet aanbod van fietsen, fietsonderdelen, fietsaccessoires, speelgoed, sportclub fan artikelen, casual kleding, sportkleding, fitness en kamperen. Met ruim 400.000 stuks op voorraad levert T.O.M. bv haar gehele assortiment direct via het eigen distributiecentrum, waardoor binnen 24 uur geleverd kan worden. Daarnaast heeft de klant ook de mogelijkheid om zelf een bezorgmoment te kiezen óf het pakket af te halen bij één van de afhaalpunten.

Met elk jaar een groei ‘in de dubbele cijfers’ nadert Tom Omnichannel Management de Twinkle top 100, waar het bedrijf naar verwachting in 2015 binnen stapt.CEO Tom te Riele vind groei echter ‘niet het belangrijkste’. ‘’Goed rendement halen en tevreden personeel, dat drijft me.’’Tom Omnichannel Management hanteert daarvoor een eigen concept. In het distributiecentrum liggen alle 50.000 verschillende artikelen op voorraad. Dat is tegen de trend in, die stelt dat voorraad killing is. Door het fysiek op voorraad hebben van het assortiment is Tom Omnichannel Management onderscheidend en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen.

Tom Omnichannel Management heeft maatschappelijk rendement ook hoog in het vaandel staan. Bijna de helft van de medewerkers komt uit categorieën die doorgaans moeilijk werk vinden zoals arbeidsgehandicapten en 40-plussers. Met dit maatschappelijk personeelsbeleid behaalde het bedrijf de tweede plaatst in de verkiezing Brabants werkgever met een maatschappelijk hart, opgezet door expertisecentrum BESO. ‘’Ik heb sociaal ondernemen altijd belangrijk gevonden’’, aldus Te Riele. ‘’Als je mensen de kans geeft en goed begeleid dan krijg je daar heel veel voor terug als organisatie. Ik put dan ook enorm veel voldoening als ik mijn medewerkers zowel zakelijk als privé zie groeien in de kwaliteit van hun leven”.

Other Posts