I'm Blogging.

Daily ramblings

Giga-Bikes genomineerd voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2018

De Tilburgse fietsenwinkel Giga-Bikes is voor de tweede keer genomineerd voor de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar. Ze waren eerder al in 2007 genomineerd en ook dit jaar mogen ze wederom meestrijden om de felbegeerde titel. Stemmen kan vanaf 1 november tot 24 december.


De verkiezing
De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door het vakblad Tweewieler, bedoeld als kwaliteitsstimulans voor de Nederlandse en Vlaamse tweewielerbranche. De genomineerde winkels strijden eerst om de gemeentelijke titel en provincietitel. Uit de provinciewinnaars wordt er uiteindelijk een landelijke winnaar gekozen die zich Tweewielerwinkel van het Jaar mag noemen.

Een begrip in Tilburg
Giga-Bikes is een begrip in het centrum van Tilburg. 12,5 jaar geleden opende oprichter en eigenaar Tom te Riele de winkel aan de Piusstraat. ‘We begonnen als kleine fietsenwinkel en zijn uitgegroeid naar een winkel met een vloeroppervlak van 1000 m2 met ruimte voor 700 verschillende fietsen, tal van accessoires en een professionele werkplaats.’ In 2015 lanceerde Giga-Bikes naast de stenen winkel ook een webshop. ‘Hoewel je in de webshop de fiets niet kunt testen, proberen we onze klanten online dezelfde ervaring te geven als in de winkel. Bijvoorbeeld met een livechat en uitgebreide productomschrijvingen. Ook kunnen klanten de realtime voorraad checken van het magazijn en de winkel. Op die manier versterken de twee kanalen elkaar en bieden we de klant een unieke totaalervaring.’

Sociaal ondernemerschap
Een maand na de opening van de winkel in 2005 nam Te Riele zijn eerste werknemer aan. Op zijn eerste werkdag zei hij tegen Tom: ‘Als jij goed bent voor mij dan ben ik het ook voor jou.’ Zo is Tom met het sociaal ondernemerschap begonnen en inmiddels is dit verankerd in het DNA van de organisatie. ‘We zijn een familiebedrijf en iedereen hoort erbij, met of zonder bagage. Dankzij deze open bedrijfsvoering helpen onze medewerkers de klanten dagelijks met veel passie. We werken hard, maar hebben ook plezier. Daar hebben we deze nominatie aan te danken en hier zijn we enorm trots op!’, aldus Te Riele.

Breng je stem uit
De eerste ronde van de verkiezing start op 1 november en loopt tot 24 december. In die periode kun je je stem uitbrengen via de website van de verkiezing https://www.giga-bikes.nl/stem/.

Other Posts