Opnieuw meer opslagcapaciteit voor T.O.M. bv

26-08-2019
Bladel – Krap een maand na de opening van het derde distributiecentrum opent T.O.M. bv haar vierde depot. Daarmee groeit de opslagcapaciteit van 31.000 m2 naar 36.000 m2. Uitgegroeid is de e-tailer nog lang niet, want de plannen voor een vijfde pand liggen al klaar.

Op zoek naar meer
In de afgelopen 15 jaar is T.O.M. bv op alle facetten gegroeid. Ze groeiden in omzet, assortiment en personeel. Deze groei vroeg al snel om een uitbreiding van de opslagcapaciteit. Nadat het eerste distributiecentrum verschillende keren was verbouwd, werd in 2016 een extra pand geopend met een capaciteit van 10.000 m2. Het staat pal naast het eerste distributiecentrum. ‘We hadden extra ruimte nodig, omdat we plek moesten maken voor ons eigen merk AMIGO.’ Toen deze hele collectie stond opgeslagen, was ook het tweede pand te klein en moesten we op zoek naar meer opslagruimte’, aldus CEO Tom te Riele.

Lokaal blijven werken
Een jaar later werd daarom het derde distributiecentrum geopend. In eerste instantie zou dit alleen als afroepmagazijn dienen. Op die manier kon de e-tailer haar assortiment verder laten groeien. ‘Maar niet alleen het assortiment groeide, ook het aantal bestellingen nam toe. Daarom besloten we om van dit magazijn ook een picklocatie te maken.’ Een maand na de opening van het derde pand, ontving de e-tailer de sleutels van het vierde pand, dat een capaciteit heeft van 5.000 m2. Alle panden zijn gelegen aan hetzelfde industrieterrein, op nog geen steenworp afstand van het oorspronkelijke distributiecentrum. ‘We willen alles dicht bij elkaar houden, zodat we logistiek snel kunnen schakelen.’

Cross-selling
T.O.M. bv had al plannen om een vierde pand te openen, maar haalde die naar voren. Te Riele: ‘Ons assortiment groeit snel. We willen de klant een zo breed mogelijke keuze aanbieden. Koop je bij ons een fiets, dan kun je ook terecht voor bijpassende fietstassen. Ben je toevallig ook op zoek naar een cadeau voor je jarige neefje? Dan switch in een paar muisklikken naar onze online speelgoedwinkel. Door die cross-selling maken we het de klant makkelijk en houden we ze langer vast.’

Minder vaak nee
Uitgegroeid is T.O.M. bv nog lang niet. ‘Dit jaar openen we een nieuwe webshop met babyspullen en in 2020 breiden we AMIGO uit met onder andere fietsen voor volwassenen, steppen en loopfietsen. De extra capaciteit helpt ons niet alleen op logistiek vlak, maar ook op het gebied van klanttevredenheid. Een grotere voorraad betekent minder vaak nee-verkopen. De klant een ultieme winkelervaring bieden, dat is waar onze focus ligt.’

Other Posts