TOM maakt kans op maar liefst drie Shopping Awards!

Bladel, 5 maart 2020 – Tom Omnichannel Management (TOM) uit Bladel maakt dit jaar kans op drie Shopping Awards! Zo staat TOM in de top tien Ecommerce50, in de top drie Marketplace seller en maakt het bedrijf kans op een Shopping Awards Publieksprijs XL in de productcategorie Warenhuizen. ‘Hier zijn wij in ieder geval al heel erg trots op’, aldus CEO Tom te Riele.

Snelst groeiende bedrijven

TOM staat in de top tien van de Ecommerce50 lijst van de Shopping Awards! Hiermee behoort TOM in 2019 tot de tien snelst groeiende webwinkels van Nederland! Consultancybureau EY zal nu een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het businessmodel, de vermogenspositie en financiering om de mate van duurzame groei vast te stellen. Uit dit onderzoek zal vervolgens een top drie en een winnaar bepaald worden.

Hét online warenhuis van Nederland

Ook maakt TOM kans op een Publieksprijs XL in de productcategorie ‘Warenhuizen’. Het bedrijf is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal e-commercebedrijf met tien webshops, één fysieke winkel, samenwerkingen met vooraanstaande online marktplaatsen als Bol.com en Amazon en 600 aangesloten dropshippers. CEO Tom Te Riele: ‘Door de slimme combinatie van verschillende online en offline verkoopkanalen laten we ieder jaar een stabiele, duurzame groei zien.’ TOM bereikt ondertussen 8 tot 10 miljoen potentiële klanten per dag in 28 landen in Europa. Te Riele: ‘We willen uitgroeien tot hét toonaangevende online warenhuis in de vrijetijdssector, waarbij de klant de keuze heeft uit de meest complete, brede en betaalbare assortimenten in deze sector.’ Topservice en een goed georganiseerd retourbeleid zorgen voor een zeer hoge klanttevredenheid. Op een schaal van 1 tot 5 scoort TOM met een 4.6, gemeten door de onafhankelijke organisatie Trusted Shops. Dit cijfer is het gemiddelde van de beoordelingen van klanten, en staat gelijk aan zeer goed tot uitmuntend. Daarnaast had het bedrijf in 2019 een NPS-score van 54.

Onderscheidende marktplaatsstrategie

TOM heeft ook nog een plek bemachtigd in de top drie van de Marketplace seller lijst! De Marketplace seller Award is een beloning voor het bedrijf met de meest onderscheidende marktplaatstrategie. Met een uniek voorraadhoudend longtail-assortiment onderscheidt TOM zich op marktplaatsen van zijn concurrenten. Het bedrijf is hierdoor in staat om vele whitespots te vullen en, in samenwerking met DHL, in heel Europa snelle levertijden te realiseren. Op 26 maart zal bekend gemaakt worden wie de Shopping Awards gewonnen hebben in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wie weet neemt TOM die avond één, twee of maar liefst drie Shopping Awards mee naar huis!

Other Posts