TOM opent achtste distributiecentrum

Bladel, 28 augustus, 2020 – Tom Omnichannel Management (TOM) uit Bladel heeft een nieuw distributiecentrum geopend, aan Raambrug 20 te Bladel. Een noodzakelijke stap, want de onderneming blijft groeien. Met de opening van het nieuwe distributiecentrum staat de teller inmiddels op acht.

Alles fysiek op voorraad

Slechts een paar maanden na de opening van het zevende distributiecentrum is inmiddels ook de achtste geopend. Het bedrijf blijft doorgroeien. En doordat het assortiment steeds verder uitbreidt, is er ook steeds meer opslagcapaciteit nodig. Bij TOM liggen alle producten namelijk op voorraad in eigen distributiecentra, inmiddels zo’n 2 miljoen producten. CEO Tom te Riele: ‘We willen alle producten die we verkopen via onze verkoopkanalen richting consumenten en de zakelijke markt fysiek op voorraad hebben. We verkopen daardoor nooit nee aan onze klanten en blijven onze leverbelofte waarmaken. Om aan die visie vast te houden, was het openen van een achtste distributiecentrum hard nodig.

Enorme groei

De groei van TOM is ongekend. In 2005 is TOM begonnen als kleine fietsenwinkel in Tilburg, inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal e-commercebedrijf met twaalf webshops, acht distributiecentra en 450 medewerkers. Tom te Riele: ‘We blijven groeien en hebben de ambitie om hét online warenhuis voor de vrijetijdssector nog verder uit te breiden!’ Zelfs in tijden van corona blijft het internationale e-commercebedrijf doorgroeien. Daarvoor is het nieuwe magazijn van maar liefst 3000 m² hard nodig. ‘Met name kinderfietsen van ons eigen merk AMIGO doen het erg goed, daarmee zijn we echt hard op weg om marktleider van Nederland in te worden’, aldus te Riele. Om klanten te laten kiezen uit een nog breder assortiment en te laten rekenen op de snelste levering en uitstekende service, blijft TOM zoeken naar mogelijkheden om uit te breiden. Op zeer korte termijn volgt daarom een aankondiging van het openen van een nieuw segment en webwinkel. Op die manier wordt nogmaals de ambitie om hét online warenhuis in de vrijetijdssector nog verder uit te bouwen, onderstreept.

Other Posts