< terug

 

WAT KAN TOM VOOR UW BEDRIJF BETEKENEN

Nieuwsgierig naar wat wij als organisatie voor u kunnen betekenen? Dat vertellen we graag! TOM kenmerkt zich door diverse unique selling points binnen het bedrijf centraal te stellen. Deze USP’s geven aan waar de krachten liggen binnen TOM en op welke manier we een succesvolle toevoeging zijn aan uw organisatie.

TOM beschikt over eigen distributiecentra met een voorraadhoudend longtail-assortiment. Door ons te focussen op diverse markten kunnen we een longtail-assortiment samenstellen en voldoen aan de vraag naar zeer specifieke merken en productsoorten. Daarom nemen we niet een deel, maar het gehele assortiment af van onze leveranciers. We beschikken bij TOM per januari 2020 over een voorraad van ruim 115.000 unieke producten, waardoor we ons in een uitzonderlijke positie bevinden. Met elf distributiecentrums van respectievelijk 40.000 m2 hebben we deze voorraad in eigen beheer, kunnen we snel schakelen met onze leveranciers en spelen we moeiteloos in op de trends in de markt. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om de bestellingen binnen één werkdag aan de klant te leveren.

Binnen TOM vormt automatisering de rode draad. Dagelijks werken we hard aan het verbeteren van alle bedrijfsprocessen voor een optimale efficiëntie. Het automatiseringsproces is inmiddels ver doorgevoerd binnen TOM en dit uit zich onder andere in onze geautomatiseerde distributieafdeling. Ook het contact met onze leveranciers loopt, indien mogelijk, geautomatiseerd. Het aanleveren van productinformatie en prijzen gebeurt middels een API- of FTP-koppeling. Hierdoor heeft u snel een overzicht van de producten die wij bestellen en kunnen wij ze na levering direct op de webshop plaatsen. Daarnaast werkt de finance-afdeling met een volledig geïntegreerd boekhoudpakket. Dankzij deze volledige automatisering binnen de bedrijfsvoering kan TOM effectief en efficiënt te werk gaan en snel schakelen met leveranciers en klanten.

TOM beschikt over een groot aantal coöperatieve partners. In maar liefst 28 landen wordt het longtail-assortiment van TOM aangeboden middels gerenommeerde gratis online marktplaatsen. Daarnaast is TOM partner van onder andere Bol.com, Amazon, Marktplaats, Blokker, Intertoys, Cdiscount, VidaXL, Kaufland.de, Fnac Darty, Eprice.it, Wish.com, Coolshop.com en Wupti.com. En dat werkt! De combinatie van de eigen websites en de coöperatieve partners leidt tot een bereik van vele miljoenen potentiële klanten per dag.

TOM bestaat uit tien afdelingen met professionals binnen verschillende vakgebieden. Al deze afdelingen werken nauw met elkaar samen waardoor het mogelijk is om snel in te spelen op de veranderende e-commercemarkt en grote én kleine aanpassingen direct door te voeren. De familiaire en sociale werksfeer binnen de organisatie zorgt voor een hoge betrokkenheid en motivatie van de werknemers.

Inkoopafdeling

TOM beschikt over een inkoopafdeling met professionals met ruim 40 jaar inkoopervaring in de diverse branches waarbinnen TOM opereert. Met deze kennis koopt TOM kwalitatieve producten in. Ook binnen de inkoopafdeling zijn de systemen geautomatiseerd om een optimale efficiëntie te bereiken bij het inkoopproces en om de prestaties van uw producten nauwlettend in de gaten te houden.

Marketingafdeling

De marketingafdeling voert alle offline en online marketingactiviteiten uit. Zij zijn een verlengstuk van uw marketinginspanningen en denken met u mee over de campagnes om uw producten en merken via onze kanalen in de markt te zetten. Er zijn diverse mogelijkheden om gedurende het jaar gezamenlijk promotionele activiteiten op te zetten. Daarvoor werkt de afdeling met uiteenlopende promotiekanalen zowel online als offline. Alle campagnes worden samengesteld aan de hand van data om zo het optimale resultaat te behalen. Door de resultaten continu te analyseren en optimaliseren vergroot de afdeling het bereik en de prestatie van uw producten. De marketingafdeling denkt graag met u mee over promotieactiviteiten om de afzet van uw assortiment te vergroten.

E-commerce developmentafdeling

Binnen deze afdeling werken de professionals dagelijks aan het automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Daarnaast optimaliseren zij de voor- en achterkant van onze websites. Om dit te realiseren is er een toegesneden content management systeem ontwikkeld. Dit CMS is speciaal gebouwd voor TOM bv zodat dit systeem geheel aansluit bij alle werkprocessen. Dit systeem wordt geoptimaliseerd door de technische innovaties door te voeren en zo tevens maatwerk oplossingen voor u te realiseren en te verbeteren. Onder andere door de ontwikkeling van API-koppelingen en dataoverdracht via bijvoorbeeld XML of CSV.

Contentafdeling

Deze afdeling plaatst de nieuw binnengekomen producten op de website via het innovatieve content management systeem. De productspecialisten voorzien alle artikelen van de juiste informatie voor de consument. Daarnaast optimaliseren zij de producten voor de verschillende online marktplaatsen waarmee TOM samenwerkt. Hierdoor zijn uw producten direct zichtbaar voor miljoenen potentiële klanten per dag.

Designafdeling

De professionals op de creatieve designafdeling ontwerpen en ontwikkelen de vormgeving van alle offline en online marketinguitingen. Met behulp van een eigen designafdeling heeft TOM te allen tijde een gespecialiseerd team in huis om brochures, flyers, maar ook webshops, nieuwsbrieven en online magazines grafisch vorm te geven in de herkenbare huisstijl van TOM. Ook verzorgt deze afdeling de ontwerpen van ons eigen merk AMIGO.

Salesafdeling

Wanneer particuliere of zakelijke klanten vooraf aan de aankoop vragen hebben, adviseert de salesafdeling hen bij het aankoopproces. Zij voorzien de klant hierbij van producttechnisch advies en bieden de klant hulp bij het gebruik van de webshops. Door de moderne manier van communiceren is het mogelijk om de klant direct te woord te staan. De klant kiest zelf via welk communicatiekanaal zij contact met ons opneemt. Dit kan via de live chat op de website, e-mail of social media. Binnen TOM streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. We maken daarom gebruik van het onafhankelijke keurmerk Trusted Shops. Deze biedt de consument kopersbescherming en geeft het keurmerk alleen af aan webshops die voldoen aan de strenge Europese juridische eisen. Ook zij hanteren een onafhankelijk beoordelingssysteem waar klanten ons waarderen met een 4,56 uit 5. Dit beoordelingscijfer geeft een hoge klanttevredenheid aan en daar zijn we trots op!

Aftersalesafdeling

Op deze afdeling helpen de professionals klanten die na het plaatsen of ontvangen van de bestelling vragen hebben. Ook verwerken zij de retourzendingen. Deze worden binnen één dag behandeld en, indien akkoord, binnen één dag terugbetaald aan de klant. Deze afdeling staat nauw in contact met onze leveranciers, zodat garantieverzoeken snel en adequaat worden afgehandeld. Ook hebben zij contact met onze vervoerders bij vragen over de levering van de bestelling. De aftersalesafdeling stelt alles in het werk om een klant bij een klacht een goed gevoel te geven over de aankoop.

Distributie-afdeling

De distributie-afdeling verwerkt de inkomende en uitgaande goederen. De afdeling is in de loop der jaren steeds verder geautomatiseerd. Hierdoor hebben we een fout- en mancomarge van slechts 0,52%. Kortom: 99,48% van de bestellingen worden correct geleverd. Dit realiseren we door automatisering rondom de order- en voorraadstatus. Het volledig geautomatiseerd locatie- en voorraadsysteem maakt permanente inventarisatie mogelijk.

Finance-afdeling

De finance-afdeling maakt gebruik van een geautomatiseerd boekhoudpakket. Deze is volledig geïntegreerd in de inkoop-, verkoop-, crediteuren-, en e-commercesystemen waardoor er korte lijnen richting leveranciers en klanten mogelijk zijn.

B2B e-commerce-afdeling

Onze bedrijfsactiviteiten binnen de zakelijke markt worden aangestuurd door de B2B e-commerce-afdeling. Deze markt vraagt om een andere aanpak dan de consumentenmarkt, daarom hebben we een aparte afdeling opgezet die verantwoordelijk is voor de prestaties van onze online groothandel Tom Wholesale Management. De salesmanager zet de online en offline campagnes uit, handhaaft de online branding van de webshop, heeft contact met onze zakelijke klanten en optimaliseert samen met de marketingafdeling, designafdeling en de e-commerce developmentafdeling de website voor een betere gebruiksvriendelijkheid. U bepaalt zelf of uw producten ook in onze online groothandel worden aangeboden aan de zakelijke markt. T.W.M. onderscheidt zich door haar longtail-assortiment en de online ervaring (snelheid, eenvoud, gemak en service) die uniek is in de markt. Door de retailer compleet te ontzorgen realiseren zij een hogere omloopsnelheid van uw producten.

 

Klaar voor het succes van TOM? Neem contact op!

Wij verheugen ons erop u te mogen begroeten als samenwerkingspartner.Contact!